Bajram šerif mubarek olsun!

14.06.2018. - Referent informisanja
Svim zaposlenicima ŠPD-a, poslovnim partnerima i svim građanima islamske vjeroispovijesti želimo sretne nastupajuće dane Ramazanskog bajrama. Bajram šerif mubarek olsun!

Demant na pisanje Samira Bahtića, predsjednika Sindikalnog povjereništva Podružnice "Šumarija" Sanski Most

14.06.2018. - Referent informisanja

Povodom nedavnog pisanja Samira Bahtića, predsjednika Sindikalnog povjereništva  Podružnice "Šumarija" Bosanski Petrovac, na fecebook  stranici Sindikalne organizacije ŠPD-a, gdje su na neprimjeren način iznesene određene dezinformacije u vezi sa organiziranjem štrajka radnika ŠPD-a,  Podružnica "Šumarija" Bosanski Petrovac uputila je demant čiji sadržaj donosimo u cjelosti.


Posljednji ispraćaj i dženaza Mirsada Sipića

13.06.2018. - Referent informisanja

U utorak 12. juna 2018. godine u popodnevnim satima, brojni prijatelji, rođaci i radnici ŠPD-a oprostili su se u Bihaću od Mirsada Sipića, dugogodišnjeg zaposlenika ŠPD "Unsko-sanske šume" d.o.o Bosanska Krupa, koji je preminuo iznenada u nedjelju 10. juna. Mirsad Sipić rođen je u mjestu Prisočka kod Kotor Varoši 04.05.1965. godine. Cijeli svoj radni vijek, punih 35 godina, proveo je u šumarstvu. 


Ptice u borbi protiv potkornjaka

12.06.2018. - Referent informisanja

Kao jednu od novih eksperimentalnih metoda u borbi protiv potkornjaka,  ŠPD "Unsko-sanske šume" d.o.o Bosanska Krupa uvodi mjere suzbijanja potkornjaka pomoću ptica. Neke vrste ptica kao što su : brgljezi, zebe, sjenice, djetlići, crvendaći i pastirice poznati su kao prirodni neprijatelji potkornjaka koji mogu u znatnoj mjeri reducirati njihov broj.
Da bi neke vrsta ptica koje se hrane potkornjacima privukli i zadržali u šumama koje su pogođene napadom ovog štetnika, zaposlenici Sektora za ekologiju i  Podružnice "Šumarija" Bosanski Petrovac  u četvrtak 07.juna ove godine počeli su da postavljaju drvene kućice za ptice. 


Posljednji ispraćaj i dženaza Hasana Tuzlaka

12.06.2018. - Referent informisanja

          Nekoliko stotina sugrađana, prijatelja, rođaka  i zaposlenika ŠPD "Unsko-sanske šume" d.o.o Bosanska Krupa, jučer su se posljednji put oprostili od Hasana Tuzlaka, dugogodišnjeg zaposlenika ŠPD-a koji je iznenada preminuo u nedjelju 10. juna 2018. godine. Hasan Tuzlak rođen je u Cazinu 1957. godine. Nakon što je u rodnom mjestu stekao osnovno obrazovanje, školovanje je nastavio na Ilidži kod Sarajeva gdje je završio Šumarsku tehničku školu. Cijeli svoj život i radni vijek Hasan je posvetio šumama. Po završetku školovanja zaposlenje je našao u birou za projektovanje „Pro Silva“ d.o.o Zagreb, a potom u „Rasadniku“ Cazin gdje je bio poslovođa rasadničke proizvodnje, a kasnije i tehnički direktor „Rasadnika“.


Logo Unsko - sanske šume ŠPD "Unsko - sanske šume"
Radnička bb, 77280 Bos. Krupa
T: + 387 (0)37 476 901
F: + 387 (0)37 476 929
[email protected]
Cjenovnik


Rječnik šumarskih pojmova