Problem sušenja četinarskih šuma

24.05.2007. - Referent informisanja
Problem sušenja četinarskih šuma Područje državnih šuma u Unsko – sanskom kantonu, a kojima gazduje ŠPD «Unsko – sanske šume» d.o.o. Bosanska Krupa, već duži niz godina trpi od sušenja stabala četinara koje je po svom obimu i intenzitetu opasno po stabilnost četinarskih šuma. Najugroženija su područja Južnog i Sjevernog Grmeča te Plješevica , ukupne površine oko 8600 ha. Razlog sušenja su prenamnoženi potkornjaci i globalno zatopljenje klime, kako kod nas, tako i u susjednim zemljama

ŠPD doniralo kompletnu drvnu građu za obnovu Centra "Duga" u Kulen Vakufu

23.05.2007. - Referent informisanja
ŠPD doniralo kompletnu drvnu građu za obnovu Centra Požar koji je u noći 25. februara 2007. godine izbio na zgradi Centra za djecu bez roditeljskog staranja u Kulen Vakufu, uzrokovao je veliku štetu zbog koje je objekat doma privremeno zatvoren. Da bi se oštećena zgrada ponovo stavila u funkciju a smijeh mališana vratio unutar njenih zidova, pobrinuli su se donatori među koje se uvrstilo i šumsko-privredno društvo „Unsko-sanske šume“ d.o.o. Bosanska Krupa doniravši 17,5 kubnih metara rezane drvne građe.

Unsko-sanske šume i grupa drvoprerađivača iz USK donirali drvnu građu za obnovu džamije Ferhadije i imamskog stana u Banja Luci

15.05.2007. - Referent informisanja
Unsko-sanske šume i grupa drvoprerađivača iz USK donirali drvnu građu za obnovu džamije Ferhadije  i imamskog stana u Banja LuciŠumsko- privredno društvo „Unsko-sanske šume“ d.o.o. Bosanska Krupa zajedno sa grupom drvoprerađivača iz USK-a, 10. maja ove godine, poduzeli su nesvakidašnji i plemenit gest vrijedan svake hvale. Povodom Dana džamija u BiH i petnaeste godišnjice rušenja Ferhat-pašine džamije , Šumsko-privredno društvo i drvoprerađivači sa područja „Unsko-sanskog kantona“ donirali su vrijednu pomoć za obnovu ove banjalučke džamije u količini oko 70 m3 rezane drvne građe. Direktor ŠPD „Unsko-sanske šume“ d.o.o. Bosanska Krupa Đevad Muslimović izrazio je spremnost da ŠPD i drvoprerađivači i u narednom periodu podrže i pomognu održivi povratak u Republici Srpskoj.

Završen seminar o zaštiti šuma

09.05.2007. - Referent informisanja
Završen seminar o zaštiti šumaŠumsko-privredno društvo “Unsko-sanske šume” d.o.o. Bosanska Krupa organizator je interkatedarskog međumarodnog seminara o zaštiti šuma koji je održan 7. i 8. Maja 2007. godine u Cazinu i Bosanskom Petrovcu. Seminaru je prisustvovalo više od 70 stručnjaka iz oblasti zaštite šuma iz svih republika bivše Jugoslavije.

Korištenje prvomajskih praznika

27.04.2007. - Referent informisanja
Korištenje prvomajskih praznikaŠPD "Unsko-sanske šume" d.o.o Bosanska Krupa neće raditi 1. i 2. maja 2007. godine zbog prvomajskih praznika. Također se neće raditi u ponedjeljak 30. aprila 2007. godine, pa će se za taj dan raditi u subotu 05.05.2007. godine.

Logo Unsko - sanske šume ŠPD "Unsko - sanske šume"
Radnička bb, 77240 Bos. Krupa
T: + 387 (0)37 476 901
F: + 387 (0)37 476 929
[email protected]
Cjenovnik


Rječnik šumarskih pojmova