Sretan Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

27.02.2018. - Referent informisanja
Svim zaposlenicima ŠPD "Unsko-sanske šume" d.o.o Bosanska Krupa, našim poslovnim saradnicima kao i svim građanima  Bosne i Hercegovine želimo sretan 1. mart - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine!


Raspodjela sirovine izvršena na zakonit način

06.02.2018. - Referent informisanja

S obzirom da je određeni broj drvoprerađivača sa područja Unsko-sanskog kantona, ove kao i ranijih godina,  iskazao svoje nezadovoljstvo načinom raspodjele sirovine koju ŠPD "Unsko-sanske šume" d.o.o Bosanska Krupa vrši prema svojim kupcima, Uprava ŠPD-a ovom prilikom želi da javnost upozna sa načinom raspodjele šumskih drvnih sortimenata. Napominjemo da se skoro  uvijek radi o jednim te istim kupcima koji konstantno izražavaju svoje nezadovoljstvo načinom raspodjele u ŠPD-u, iako spadaju među one drvoprerađivače koji najviše i dobiju sirovine, ili se uporedo bave i drugim djelatnostima a imaju vrlo mali broj radnika.


Snijeg obustavio proizvodnju, radi se na čišćenju putnih komunikacija

05.02.2017. - Referent informisanja
Snježno nevrijeme koje je drugog i trećeg februara ove godine pogodilo područje Unsko-sanskog kantona, nepovoljno se odrazilo i na proizvodnju šumskih drvnih sortimenata. Posebno teško stanje zabilježeno je u  Podružnici "Šumarija" Bosanski Petrovac gdje visina snježnog pokrivača iznosi više od jednog metra.  Proizvodnja šumskih drvnih sortimenata u ovoj, kao i u svim ostalim podružnicama u potpunosti je paralizovana. 

Inžinjeri Unsko-sanskih šuma osmislili program za praćenje proizvodnje drvnih sortimenata

23.01.2018. - Referent informisanja

Inžinjeri Šumsko-privrednog društva Unsko-sanske šume Haris Koljić i Jasmin Mešić razvili su program koji omogućava praćenje proizvodnje šumskih drvnih sortimenata. Program je namijenjen za mobilne telefone a sačinjava ga više aplikacija koje služe za prikupljanje i obradu podataka, a što omogućava radnicima da mogu donositi odluke direktno na terenu, što ranije nije bio slučaj.
Unsko-sanske šume spremno očekuju certifikatora

19.01.2018. - Referent informisanja

U četvrtak 18.januara 2018. godine u Bosanskom Petrovcu održan je sastanak timova za certificiranje podružnica/Pogona  sa Timom za certificiranje ŠPD-a i koordinatorima za izradu vizuelnog identiteta ŠPD-a. Nakon što su razmotrili i usvojili zapisnik sa prethodnog sastanka, članovi timova za certificiranje posvetili su posebnu pažnju pripremi za godišnji nadzor certifikatora, koji bi se trebao izvršiti tokom ove godine. U okviru ove tačke,  posebna pažnja posvećena je usklađenosti načina gospodarenja šumama na području kojim gospodari ŠPD "Unsko-sanske šume" d.o.o Bosanska Krupa sa zahtjevima certifikatora. 


Logo Unsko - sanske šume ŠPD "Unsko - sanske šume"
Radnička bb, 77280 Bos. Krupa
T: + 387 (0)37 476 901
F: + 387 (0)37 476 929
[email protected]
Cjenovnik


Rječnik šumarskih pojmova