U svijetu obilježen 5. juni, Dan zaštite okoliša

12.06.2019. - Referent informisanja

„Unsko-sanske šume“ čuvari okoliša


Odlukom Generalne skupštine UN-a od 1972. godine u cijelom svijetu 5.juni obilježava se kao Dan zaštite okoliša.  Na ovaj datum provode se brojne aktivnosti i kampanje, s ciljem da se skrene pažnja javnosti na brojne ekološke probleme i potrebu očuvanja okoliša. Javnost je veoma značajan faktor u gotovo svim aktivnostima koje se provode tim povodom a koje propagiraju odgovorniji odnos prema okruženju. U pomenute aktivnosti se jednako uključeni i vladin i nevladin sektor.


Bajram šerif mubarek olsun!

03.06.2019. - Referent informisanja

Svim zaposlenicima ŠPD "Unsko-sanske šume" d.o.o Bosanska Krupa, našim poslovnim partnerima i svim građanima islamske vjeroispovijesti želimo sretne dane nastupajućeg Ramazanskog bajrama.

Bajram šerif mubarek olsun!


22.maj – Međunarodni dan biološke raznolikosti

22.05.2019. - Referent informisanja

„Čovjek koji zasadi i odnjeguje makar jedno drvo ostavlja za sobom dobru uspomenu na Zemlji“.Ujedinjene nacije su 1993.godine proglasile 22.maj kao Međunarodni dan biološke raznolikosti ili biodiverziteta, ukazujući na veliku ulogu biološke raznolikosti pri održivom razvoju. Ovaj datum je odabran kao spomen na 22.maj 1992.godine kada je usvojen tekst Konvencije o biološkoj raznolikosti. Kada je 2011.godine od strane Ujedinjenih nacija proglašena Međunarodnom godinom šuma, biodiverzitet šuma je bio tema Međunarodnog dana biodiverziteta.


15.maj - Dan akcije za klimu

15.05.2019. - Referent informisanjaDanas se obilježava svjetski Dan akcije za klimu, cilj obilježavanja ovog datuma je upozoravanje na klimatske promjene i uticaj čovjeka na klimu.  

Sektor za ekologiju i zaštitne šume je tim povodom izradio info letak na temu „Uticaj šume na vode“. Ovom temom se želi skrenuti pažnja na važnost, očuvanje i opće korisne funkcije šume, koje se ogledaju kroz hidrološku, protuerozijsku i vodozaštitnu ulogu šuma, a koje doprinose u borbi protiv klimatskih promjena.


JAVNI KONKURS

14.05.2019. - Referent informisanja

Klikom na OVAJ link možete preuzeti Javni konkurs za izbor i imenovanje predsjednika i članova Odbora za reviziju ŠPD „Unsko – sanske šume“ d.o.o. Bosanska Krupa


Logo Unsko - sanske šume ŠPD "Unsko - sanske šume"
Radnička bb, 77240 Bos. Krupa
T: + 387 (0)37 476 901
F: + 387 (0)37 476 929
[email protected]
Cjenovnik


Rječnik šumarskih pojmova