Sačiniti Plan prikupljanja šumskog sjemena za jesen 2019. godine

30.07.2019. - Referent informisanja

U ponedjeljak 29. jula 2019. godine u Bosanskoj Krupi održana je VI redovna sjednica Stručnog kolegija ŠPD „Unsko-sanske šume“ d.o.o. Bosanska Krupa. Raspravljalo se o Realizaciji zaključaka sa prethodne sjednice Stručnog kolegija te o Izvještaju proizvodnje za juni i period januar-juni 2019. godine. Nakon uvodnog izlaganja direktora ŠPD "Unsko-sanske šume" d.o.o Bosanska Krupa Šerifa Kaljikovića, dipl.ing. DI, izvršnog direktora za oblast šumarstva Denisa Burzića, dipl.ing.šum, te pojedinačnih izvještaja upravnika, pomoćnika upravnika i ostalih prisutnih, članovi Stručnog kolegija donijeli su par zaključaka.


Migranti devastirali Šumarski dom na Plješevici

28.06.2019. - Referent informisanja

Migrantska kriza koja je u posljednje tri godine zahvatila područje Unsko-sanskog kantona, u po sljednje vrijeme uveliko pogađa i ŠPD "Unsko-sanske šume" d.o.o Bosanska Krupa. Negativne posljedice migrantske krize na ovo preduzeće ogledaju se prvenstveno u oštećenju imovine ŠPD-a. Dobar primjer nalazimo u šumarskim objektima u kojima su boravili migranti. Najugroženiji su pak oni objekti koji se nalaze na glavnim migrantskim rutama kakav je i šumarska kuća ili dom u Pršinim uvalama na Plješevici. Prilikom pokušaja da pređu granicu Repubike Hrvatske, ilegalni migranti su prošle godine počeli da provaljuju objekte u vlasništvu ŠPD-a, a među prvima se našao i dom na Plješevici. Objekat u kojeg je u zadnjih nekoliko godina uloženo preko 100.000 KM u potpunosti je devastiran.

 


Majske kiše uzrokovale ogromne štete i na šumskim kamionskim putevima - Sanacija još u toku

27.06.2019. - Referent informisanja

  Prema snimljenom stanju na terenu, štete pričinjene na šumskim kamionskim putevima procijenjene su na 135.750 KM

 

Mjesec maj ove godine, ne samo u našoj zemlji već i šire, ostat će upamćen po obilnim padavinama koje su uzrokovale izlijevanje rijeka, plavljenje stambenih objekata i poljoprivrednih površina. Obilne padavine uzrokovale su brojne probleme i šumarskim poduzećima. Konkretno u ŠPD „Unsko-sanske šume“ d.o.o. Bosanska Krupa ističu kako su kiše izazvale bujice usljed čega je došlo do pojave klizišta i velikih oštećenja na kolovoznoj konstrukciji gornjeg sloja šumskih kamionskih puteva. Zbog nastalih šteta bilo je neophodno pristupiti hitnoj sanaciji na dionicama koje se koriste za prijevoz šumskih drvnih sortimenata do kupaca ŠPD-a.


JAVNI KONKURS za izbor i imenovanje izvršnih direktora – članova Uprave ŠPD „Unsko – sanske šume“ d.o.o. Bosanska Krupa

26.06.2019. - Referent informisanja

JAVNI KONKURS za izbor i imenovanje izvršnih direktora – članova Uprave ŠPD „Unsko – sanske šume“ d.o.o. Bosanska Krupa možete preuzeti ovdje!


Obilne padavine usporile proces proizvodnje – zaostatke sustići u narednom periodu

24.06.2019. - Referent informisanja

U Bosanskoj Krupi u petak 21. juna 2019. godine održana je četvrta sjednica Stručnog kolegija ŠPD "Unsko-sanske šume" d.o.o Bosanska Krupa. Raspravljalo se o realizaciji prethodno denesenih zaključaka kolegija, dok se većina sjednice odnosila na razmatranje Izvještaja proizvodnje za maj i period januar-maj 2019. godine.  Nakon što su detaljno razmotrene tačke dnevnog reda, u cilju što efikasnijeg rada i poslovanja ŠPD "Unsko-sanske šume" d.o.o Bosanska Krupa, doneseno je i nekoliko zaključaka.  Tako je zbog evidentnog podbačaja u izvršenju proizvodnje koje je nastalo kao posljedica loših vremenskih uvjeta, upravnicima podružnica/Pogona data je obaveza da poduzmu sve neophodne mjere i aktivnosti kako bi sustigli zaostatke u proizvodnji po usvojenim dinamikama.


Logo Unsko - sanske šume ŠPD "Unsko - sanske šume"
Radnička bb, 77240 Bos. Krupa
T: + 387 (0)37 476 901
F: + 387 (0)37 476 929
[email protected]
Cjenovnik


Rječnik šumarskih pojmova