Sa sjednice Stručnog kolegija: Hitno uspostaviti čuvarsku službu

18.12.2018. - Referent informisanja
U četvrtak 13. decembra 2018. godine, u Bosanskoj Krupi održana je jedanaesta sjednica Stručnog kolegija ŠPD "Unsko-sanske šume" d.o.o. Raspravljalo se o realizaciji zaključaka sa prethodne sjednice kolegija, a glavnina sjednice protekla je u razmatranju  Izvještaja proizvodnje za oktobar i novembar  2018. i period januar-novembar 2018. godine.  Stručni kolegij razmatrao je i problematiku uspostave čuvarske službe u ŠPD-u, a bilo je riječi i o realizaciji operativnog plana sakupljanja sjemena. Nakon što su razmotrene sve tačke dnevnog reda, doneseno je i nekoliko zaključaka. 


Briga o radnicima na prvom mjestu: Svim podružnicama isporučena HTZ oprema

05.12.2018. - Referent informisanja

U utorak 4. novembra 2018. godine ŠPD "Unsko-sanske šume" d.o.o Bosanska Krupa realizovalo je u potpunosti isporuku HTZ opreme za terenske radnike, uglavnom za šumarske inžinjere, tehničare i čuvare šuma. Nabavljena oprema dostavljena je svim podružnicama „Šumarijama“ , kao i Pogonu gospodarenja za općinu Bosanska Krupa.  Radi se o kvalitetnoj opremi koju čine radna odijela za terenske radnike, kombinezoni za traktoriste i mehaničare, šljemovi i reflektirajući prsluci.  Tokom decembra ove godine, radnici će preuzeti još radne cipele i čizme. HTZ oprema isporučena je sa znatnim kašnjenjem zbog problema u vezi sa provedbom procedura u javnim nabavkama.  Oprema je nabavljena u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama u firmi „Grube“ d.o.o Banja Luka, koja  slovi za renomiranog  dobavljača svih vrsta opreme potrebne za rad u šumarstvu.  


Sretan Dan državnosti!

23.11.2018. - Referent informisanja

Svim zaposlenicima ŠPD "Unsko-sanske šume" d.o.o Bosanska Krupa, našim poslovnim partnerima i svim građanima naše domovine želimo sretan 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine!


Kadrovske promjene u vrhu ŠPD "Unsko-sanske šume" d.o.o Bosanska Krupa

22.11.2018. - Referent informisanja

Privremeni Nadzorni odbor ŠPD "Unsko-sanske šume" d.o.o Bosanska Krupa  na svojoj drugoj redovnoj sjednici održanoj u ponedjeljak 19. novembra 2018. godine smijenio je dosadašnjeg direktora preduzeća Harisa Mešića i za vršioca dužnosti direktora imenovao Enesa Durakovića. Primopredaja dužnosti obavljena je u srijedu 21. novembra 2018. godine.

Haris Mešić i Enes Duraković

       


Uredno isporučen ogrjev kupcima

14.11.2018. - Referent informisanja

Ove zime niko neće ozepsti

Iako je u posljednjih nekoliko mjeseci područjem našeg kantona kružila vijest da ŠPD "Unsko-sanske šume" d.o.o Bosanska Krupa neće moći izvršiti svoje obaveze prema građanima-kupcima ogrjevnog drveta i da će mnogi građani zimu dočekati bez drva, pokazalo se upravo suprotno.  ŠPD "Unsko-sanske šume" d.o.o Bosanska Krupa je u skladu sa potpisanim ugovorima i najavama na konferenciji za štampu održanoj početkom oktobra ove godine u potpunosti izvršila svoje obaveze. 


Logo Unsko - sanske šume ŠPD "Unsko - sanske šume"
Radnička bb, 77280 Bos. Krupa
T: + 387 (0)37 476 901
F: + 387 (0)37 476 929
[email protected]
Cjenovnik


Rječnik šumarskih pojmova