22.maj – Međunarodni dan biološke raznolikosti

22.05.2019. - Referent informisanja

„Čovjek koji zasadi i odnjeguje makar jedno drvo ostavlja za sobom dobru uspomenu na Zemlji“.Ujedinjene nacije su 1993.godine proglasile 22.maj kao Međunarodni dan biološke raznolikosti ili biodiverziteta, ukazujući na veliku ulogu biološke raznolikosti pri održivom razvoju. Ovaj datum je odabran kao spomen na 22.maj 1992.godine kada je usvojen tekst Konvencije o biološkoj raznolikosti. Kada je 2011.godine od strane Ujedinjenih nacija proglašena Međunarodnom godinom šuma, biodiverzitet šuma je bio tema Međunarodnog dana biodiverziteta.


15.maj - Dan akcije za klimu

15.05.2019. - Referent informisanjaDanas se obilježava svjetski Dan akcije za klimu, cilj obilježavanja ovog datuma je upozoravanje na klimatske promjene i uticaj čovjeka na klimu.  

Sektor za ekologiju i zaštitne šume je tim povodom izradio info letak na temu „Uticaj šume na vode“. Ovom temom se želi skrenuti pažnja na važnost, očuvanje i opće korisne funkcije šume, koje se ogledaju kroz hidrološku, protuerozijsku i vodozaštitnu ulogu šuma, a koje doprinose u borbi protiv klimatskih promjena.


JAVNI KONKURS

14.05.2019. - Referent informisanja

Klikom na OVAJ link možete preuzeti Javni konkurs za izbor i imenovanje predsjednika i članova Odbora za reviziju ŠPD „Unsko – sanske šume“ d.o.o. Bosanska Krupa


Sretan 1. maj - Praznik rada

30.04.2019. - Referent informisanja

Svim zaposlenim u ŠPD "Unsko-sanske šume" d.o.o Bosanska Krupa, našim poslovnim partnerima i svim građanima Bosne i Hercegovine želimo sretan 1. maj – Međunarodni  praznik rada!


Obilježen Dan planete Zemlje

23.04.2019. - Referent informisanja

Sektor za ekologiju i zaštitne šume je povodom 22.aprila-Dana planete Zemlje proveo akciju uklanjanja otpada kojeg su bacili nesavjesni i neodgovorni građani u šumama na području „Šumarije“ Bosanski Petrovac. Akciji su se pridružili i uposlenici Podružnice „Šumarija“ Bosanski Petrovac, Elida Jašarević - Poslovođa uzgoja i zaštite šuma i Zemir Ferizović - Čuvar šuma. Uklanjanje otpada provedeno je u odjelu 201 G.J. „Grmeč - Bosanski Petrovac“  i odjelu 70 G.J. „Osječenica-Bosanski Petrovac“. Prikupljeno je 18 kubika različitog plastičnog i metalnog otpada koje je bilo bačeno u šumu i pored putnih komunikacija. Prikupljeni otpad je odvežen na gradsku deponiju općine Bosanski Petrovac.Logo Unsko - sanske šume ŠPD "Unsko - sanske šume"
Radnička bb, 77240 Bos. Krupa
T: + 387 (0)37 476 901
F: + 387 (0)37 476 929
[email protected]
Cjenovnik


Rječnik šumarskih pojmova