Šumarski dom u Turskim vodama uskoro u novom ruhu

22.05.2020. - Referent informisanja

Obnova šumarskog doma u Turskim vodama koje finansira ŠPD "Unsko-sanske šume" d.o.o Bosanska Krupa, u posljednje vrijeme, ulazi u završnu fazu. Adaptacija i obnova ove zgrade realizuje se u dvije faze. Prvu  fazu čija vrijednost iznosi oko 75.000 KM,  a koja obuhvata demontažu objekta, te armiranobetonske, zidarske, tesarske, i krovopokrivačke radove realizovalo je građevinsko preduzeće „Domoinvest“ d.o.o  iz Bihaća u periodu od 29. juna do 10. decembra 2018. godine. Nadzor na izvođenju radova izvršilo je preduzeće „Hajdar“ d.o.o iz Bihaća.  Druga faza građevinskih radova ukupne vrijednosti 179.375 KM, otpočela je 5. maja 2020. godine. 

Radove u ovoj fazi izvodi građevinsko preduzeće „Dola“ d.o.o Cazin koje je, kao i prethodno preduzeće, odabrano putem javnog oglašavanja. U drugoj fazi koja je trenutno u realizaciji izvode se zemljani, betonski, izolaterski, tesarski, zidarsko-fasaderski, podni, keramički, bravarski, limarski i molerski radovi te ugradnja stolarije. Ove radove svakodnevno izvodi desetak građevinskih radnika. Nadzor nad izvođenjem radova vrši  „ING CONSULTING“ d.o.o Cazin.

Iako je okončanje radova predviđeno do 6. septembra ove godine, sudeći po ubrzanom intenzitetu njihovog izvođenja, Šumarski dom u Turskim vodama mogao bi biti obnovljen i ranije, što je i najavio Senad Dolić,  direktor firme „Dola“ d.o.o Cazin.  Tehnički prijem i otvaranje obnovljenog i adaptiranog objekta bit će izvršeno po okončanju svih radova. Zgrada obnovljenog šumarskog doma bit će opremljena sanitarnim čvorovima, grijanjem i elektičnom energijom, a sadržavaće radne kancelarije, konferencijsku salu i apartmane za smještaj i boravak gostiju.


Podijeli: