Sačiniti Plan prikupljanja šumskog sjemena za jesen 2019. godine

30.07.2019. - Referent informisanja

U ponedjeljak 29. jula 2019. godine u Bosanskoj Krupi održana je VI redovna sjednica Stručnog kolegija ŠPD „Unsko-sanske šume“ d.o.o. Bosanska Krupa. Raspravljalo se o Realizaciji zaključaka sa prethodne sjednice Stručnog kolegija te o Izvještaju proizvodnje za juni i period januar-juni 2019. godine. Nakon uvodnog izlaganja direktora ŠPD "Unsko-sanske šume" d.o.o Bosanska Krupa Šerifa Kaljikovića, dipl.ing. DI, izvršnog direktora za oblast šumarstva Denisa Burzića, dipl.ing.šum, te pojedinačnih izvještaja upravnika, pomoćnika upravnika i ostalih prisutnih, članovi Stručnog kolegija donijeli su par zaključaka.

Kako su za potrebe proizvodnje šumskih sadnica u Podružnici “Rasadnik” Cazin neophodne potrebne količine šumskog sjemena, koje se po zakonu ne mogu uvesti iz inozemstva, a kojih nema u dovoljnim količinama u Bosni i Hercegovini, izražena je bojazan da se u narednom periodu neće moći izvršiti plan rasadničke proizvodnje i šumsko-uzgojnih radova. U cilju prevazilaženja ovog problema, Stručni kolegij ŠPD "Unsko-sanske šume" d.o.o Bosanska Krupa naložio je rukovodiocu  Sektora  za ekologiju i zaštitne šume  da, u što skorijem roku, sačini i dostavi Upravi ŠPD-a na razmatranje  Plan sakupljanja šumskog sjemena za 2019. godinu. 

S obzirom da je, zbog izrazito nepovoljnih vremenskih uvjeta koji su početkom godine ometali izvršenje proizvodnje došlo do određenih zaostataka, upravnicima podružnica/Pogona data je obaveza da poduzmu sve neophodne mjere i aktivnosti kako bi sustigli zaostatke u proizvodnji po usvojenim dinamikama.

 
Podijeli: