U Unsko-sanskim šumama obilježen Dan planete Zemlje

22.04.2022. - Referent informisanja
Dan planete Zemlje obilježava se 22. aprila svake godine u cilju podizanja svijesti svjetske populacije o problemima vezanim za globalno onečišćenje okoliša, ali i pronalaska najboljih rješenja za njegovu zaštitu. Obilježavajući Dan planete Zemlje, neophodno je da razmislimo o važnosti šuma, ne samo u smislu ublažavanja i prilagodbe na klimatske promjene, već i o njihovom značaju za očuvanje biodiverziteta i dobrobiti ljudi.

LICITACIJA ZA PRODAJU DRVNIH SORTIMENATA I OSTALIH NEDRVNIH ŠUMSKIH PROIZVODA

27.04.2022. - Referent informisanja
Na osnovu člana 8., 9., 10. i 11. Procedure o privremenom oduzimanju (zapljeni), lagerovanju i licitaciji zapljenjenih drvnih sortimenata  i ostalih nedrvnih šumskih proizvoda ŠPD „UNSKO-SANSKE ŠUME“ d.o.o. BOSANSKA KRUPA od 29.01.2019. godine, Cjenovnika za prodaju roba i usluga ŠPD „UNSKO-SANSKE ŠUME“ d.o.o. BOSANSKA KRUPA broj 011-3424-3/21 iz decembra 2021. godine, Komisija pokreće postupak prodaje Licitacije koju možete preuzeti ovdje.

Zaposlenici Podružnice "Šumarija" Bosanski Petrovac uzeli učešće u akciji „Let's do it“

07.04.2022. - Referent informisanja

U okviru projekta „Let’s Do It“ koji od 2012. godine djeluje i u Bosni i Hercegovini, organizujući brojne volonterske akcije pošumljavanja kao i čišćenja ilegalnih deponija smeća, u utorak 05.04.2022. u Bosanskom Petrovcu organizovana je akcija zasađivanja sadnica breze (Betula pendula). Učešće u akciji uzeli su zaposlenici Podružnice Šumarija Bosanski Petrovac zajedno sa učenicima 4. razreda Srednje šumarske škole u Bosanskom Petrovcu kao i predstavnici ove općine. Ovom prilikom zasađeno je 25 sadnica breze u Skenderovom naselju, te u blizini novih zgrada u općini Bosanski Petrovac. Zahvaljujući našim vrijednim šumarima, učenicima i općinskim službenicima, Bosanski Petrovac bit će od sada biti ljepši i zeleniji.  


LICITACIJA ZA PRODAJU DRVNIH SORTIMENATA I OSTALIH NEDRVNIH ŠUMSKIH PROIZVODA

04.04.2022. - Referent informisanja
Na osnovu člana 8., 9., 10. i 11. Procedure o privremenom oduzimanje (zapljeni), lagerovanju i licitaciji zapljenjenih drvnih sortimenata i ostalih nedrvnih šumskih proizvoda ŠPD „UNSKO-SANSKE ŠUME“ d.o.o. Bosanska Krupa 2022. godine, Cjenovnika za prodaju roba i usluga ŠPD „UNSKO-SANSKE ŠUME“ d.o.o. Bosanska Krupa 04.04.2022., komisija pokreće postupak prodaje Licitacije koju možete preuzeti ovdje.

Dan borbe protiv mina: Brošure o opasnosti od mina za učenike osnovnih škola

04.04.2022. - Referent informisanja


Poslije svakog rata, na području gdje su se vodile borbe, mine i neeksplodirana ubojita sredstva nastavljaju da uzimaju žrtve. Najugroženije kategorije stanovništva su djeca i osobe koje nisu dovoljno educirane o prisutnosti mina i opasnosti koje one uzrokuju. Kako bi se podigla svijest o opasnostima od zaostalih mina, municije i neeksplodiranih ubojitih sredstava, Generalna skupština Ujedinjenih Nacija (UN) objavila je 2005. godine, da će se svaki 4. april obilježavati kao Međunarodni dan borbe protiv mina kao podsjetnik globalnoj zajednici da mine, municija i neeksplodirana ubojna sredstva, naslijeđeni iz vremena konflikata i ratova, i dalje povređuju i ubijaju hiljade ljudi širom svijeta, uključujući i djecu.
Među brojnim ustanovama i organizacijama koje obilježavaju ovaj datum svrstalo se i ŠPD “Unsko-sanske šume” d.o.o Bosanska Krupa koje će, kao i prošle godine, isprintati i distribuirati određenu količinu promotivnog materijala - Brošura „Opasnosti od mina i drugih NUS-a- namijenjeih učenicima osnovnih škola“.


Logo Unsko - sanske šume ŠPD "Unsko - sanske šume"
Radnička bb, 77240 Bos. Krupa
T: + 387 (0)37 476 901
F: + 387 (0)37 476 929
[email protected]
Cjenovnik

Licitacije / Nabavke


Rječnik šumarskih pojmova
Procedura pravedne
kompezacije