April-mjesec čistoće

Napisano od strane

April-mjesec čistoćeZaposlenici Podružnice “Šumarija” Cazin već nekoliko godina unazad, tokom mjeseca aprila, učestvuju u ekološkim akcijama građana pod nazivom „April mjesec čistoće“. Svoje zapaženo učešće dali su i ove godine u akciji čišćenja i uklanjanja smeća duž putnog pravca Bašče-Donja Koprivna. Ovakve akcije imaju za cilj širenje svijesti o očuvanju prirode i čistom okolišu.
Zaposlenici Podružnice “Šumarija” Cazin već nekoliko godina unazad, tokom mjeseca aprila, učestvuju u ekološkim akcijama građana pod nazivom „April mjesec čistoće“. Svoje zapaženo učešće dali su i ove godine u akciji čišćenja i uklanjanja smeća duž putnog pravca Bašče-Donja Koprivna. Ovakve akcije imaju za cilj širenje svijesti o očuvanju prirode i čistom okolišu.

Nakon što su povodom 21.marta, Svjetskog dana šuma, očistili putni pojas na relaciji Cazin-Projsa-Bašče, zaposleni u cazinskoj «Šumariji» su u utorak, 8. aprila organizirali akciju čišćenja od Bašča do Donje Koprivne. Međutim, neugodno su se iznenadili činjenicom, da se na očišćenoj relaciji već pojavio novi otpad , pa stoga još jedan apel posebno nesavjesnim građanima.

„Nastojimo očistiti te glavne komunikacije pošto je tu i najviše smeća. Svake godine to uredimo. I ovom prilikom apelujem na građane da se uključe u ove akcije te da ne bacaju smeće kako bi ova naša okolina bila još ljepša. Moramo naučiti da živimo sa prirodom i raditi na njenoj zaštiti jer je budućnost i opstanak ljudskog roda usko povezano sa očuvanjem prirode i okoliša“ istakao je Sead Bajramović, ispred «Šumarije» Cazin.“

I ovu akciju podržalo je cazinsko poduzeće „Čistoća“ koje je na sebe preuzelo brigu odvoženja smeća na deponiju. Akcije čišćenja i uređenja okoliša nastavljena je i narednih dana. Stoga vrijedi ponoviti apel organizatora ovogodišnjeg „Aprila – mjeseca čistoće“ da se što više građana uključi u ove akcije , na dobrobit sviju nas.

Zadnja izmjena: 06. 03. 2024.