Izvršen tehnički prijem novoizgrađene šumarske kuće u PodruŠ¾nici “Š umarija” Bosanski Petrovac

Napisano od strane

U petak 28. aprila 2017. godine u Bosanskom Petrovcu izvršen je tehnički prijem novoizgrađene šumarske kuće. Pregled objekta i dokumentacije izvršila je Komisija za tehnički prijem formirana od strane Općine Bosanski Petrovac. Pored Komisije tehničkom prijemu objekta prisustvovali su i predstavnici ŠPD-a i izvođača radova, te predstavnik  Instituta za građevinarstvo „IG“ iz Banja Luke koji je vršio nadzor. Nakon izvršenog pregleda saopćeno je da novoizgrađeni objekat u potpunosti ispunjava kriterije koji su potrebni da se šumarska kuća  počne koristiti već početkom maja 2017. godine.

Izgradnju šumarske kuće u Bosanskom Petrovcu  finansiralo je ŠPD “Unsko-sanske šume” d.o.o Bosanska Krupa, a za njenu izgradnju utrošeno je oko 300.000 KM, uključujući potrebne priključke i namještaj. Radovi na izgradnji ovog objekta, koji se nalazi u krugu „Šumarije“  otpočeli su polovinom jula 2016. godine, nakon što je pripremljena sva dokumentacija i urađen projekat za izvođenje. 

Posredstvom Komisije za javne nabavke ŠPD-a , za izvođača radova izabrano je preduzeće „Graditelj“ d.o.o Bihać, dok je nadzor vršio Institut za građevinarstvo „IG“ Banja Luka.  Namjena ovog objekta je višestruka, tako da  se u njemu nalaze prostorije za potrebe šumarije kao što su kancelarije, arhiva, sala za sastanke i muzej soba šumarstva. U sklopu zgrade izgrađena je i uređena soba za smještaj gostiju.

Zadnja izmjena: 06. 03. 2024.