Koronavirus odnosi Š¾rtve i u Unsko-sanskim šumama

Napisano od strane

Posljednjih dvadesetak dana, pandemija koronavirusa počela je nemilosrdno da odnosi ljudske žrtve diljem naše države i regiona a koje se broje u hiljadama. Samo na području Unsko-sasnkog kantona, pandemija je odnijela na desetine mrtvih. Među preminulima su i dvojica zaposlenika ŠPD “Unsko-sanske šume” d.o.o Bosanska Krupa: Edin Džaferagić iz Sanskog Mosta i Samir Hamzić, iz Bosanskog Petrovca.

  
r. Samir Hamzić     
   
r. Edin Džaferagić
                                                                                    

Edin (Irfan) Džaferagić rođen je 22. septembra 1966. godine u Sanskom Mostu gdje je stekao osnovno i srednješkolsko obrazovanje. U vrijeme agresije na Bosnu i Hercegovinu, zajedno sa svojim sugrađanima – Bošnjacima Sanskog Mosta, prognan je iz rodnog grada i okusio gorki život izbjeglice. To ga nije omelo da stupi u redove Armije Republike Bosne i Hercegovine i učestvuje u odbrani i oslobađanju svoje domovine. Po okončanju ratnih dejstava i povratkom na svoje ognjište, zapošljava se 22. jula 1996. godine kao šumarski tehničar u ŠPD „Unsko-sanske šume“ d.o.o Bosanska Krupa, gdje je radio do kraja života. Umro je 26. marta od posljedica izazvanih pandemijom Covid 19 u Kantonalnoj bolnici „Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću. Pokopan je u Sanskom Mostu na mezarju Greda. Iza njega je ostala supruga i dvoje djece.   

Samir (Rifat) Hamzić, knjigovođa materijalnog i pogonskog knjigovodstva u Podružnici “Šumarija” Bosanski Petrovac, preminuo je 22. marta 2021. godine u Kantonalnoj bolnici dr. „Irfan Ljubijankić“ u Bihaću, također od posljedica izazvanih koronavirusom. Pokopan je u Bosanskom Petrovcu u utorak 23. marta ovegodine. Samir Hamzić Rođen je  12.02.1964. godine u Bosanskom Dubočcu u općini Derventa gdje je 1983. godine završio srednju ekomomsku školu i zasnovao prvi radni odnos. Izbijanjem agresije na našu domovinu, zajedno sa ostalim Bošnjacima Dervente prognan iz rodnog kraja, da bi nedugo nakon toga, stupio u redove Armije Republike Bosne i Hercegovine i dao svoj doprinos u odbrani i oslobađanju domovine. Po okončanju sukoba, 21. januara 1998. godine zaposlio se u Unsko-sanskim šumama, gdje je bio angažovan u Službi za komercijalne poslove na radnom mjestu knjigovođe materijalnog i pogonskog knjigovodstva sve do svoje smrti. Bio je oženjen i otac dvoje djece.

Edin Džaferagić i Samir Hamzić bili su vrijedni radnici, dobri prijatelji i rođaci i brižni roditelji. Iza njih ostala je velika praznina u srcima onih koji su ih poznavali. Posebna praznina i bol ostala je u dušama njihovih namilijih kojima će zauvijek nedostajati. Neka im je veliki rahmet a njihovim porodicama naša sućut.

Jasmin Grošić

 

Zadnja izmjena: 06. 03. 2024.