Obilježen Dan rijeke Une

Napisano od strane

Obilježen Dan rijeke UnePovodom 17. maja, Dana rijeke Une, u Bihaću je u naselju Borići, kod lovačkog doma «Tetrijeb» zasađeno oko 600 sadnica crnogoričnog drveta smrče. Aktivnost su zajednički realizirali Općina Bihać , JU «Zavod za prostorno uređenje» i Podružnice «Šumarija» Bihać.
Povodom 17. maja, Dana rijeke Une, u Bihaću je u naselju Borići, kod lovačkog doma «Tetrijeb» zasađeno oko 600 sadnica crnogoričnog drveta smrče. Aktivnost su zajednički realizirali Općina Bihać , JU «Zavod za prostorno uređenje» i Podružnica «Šumarija» Bihać.

Hasib Kličić, upravnik «Šumarije » Bihać istakao je kako su Unsko-sanske šume uvijek tu kada treba pomoći i podržati bilo kakve ekološke akcije. „ Sadimo kao u šumi, ne «pod špagu», jer onda izgleda neprirodno. Ovo je za nas mala obaveza ali vjerujemo da je značajna za građane i lokalnu zajednicu,istakao je upravnik Kličić. U akciji pošumljavanja učestvovali su radnici «Šumarije Bihać. Naselje Borići, tačnije lokalitet oko lovačkog doma «Tetrijeb» već je poprimilo novi izgled, ali će se pravi efekti vidjeti tek za nekoliko godina.

Zadnja izmjena: 06. 03. 2024.