Otpočela izgradnja šumarske kuće u Bosanskom Petrovcu

Napisano od strane

Posljednjih par mjeseci u Podružnici „Šumarija“ Bosanski Petrovac aktuelna je izgradnja šumarske kuće koju vlastitim sredstvima financira Šumsko-privredno društvo “Unsko-sanske šume” d.o.o Bosanska Krupa. Radovi na izgradnji ovog objekta, koji se nalazi u krugu „Šumarije“  otpočeli su polovinom jula ove godine, nakon što je pripremljena sva dokumentacija i urađen projekat za izvođenje. 

Za izvođača radova na izgradnji šumarske kuće izabrano je preduzeće „Graditelj“ d.o.o Bihać.  Vrijednost objekta iznosi oko 234.000 KM,  dok je će za unutarnje uređenje i opremanje objekta biti opotrebno još oko 80.000 KM.  Namjena ovog objekta je višestruka, tako da će se u njemu nalaziti prostorije za potrebe šumarije kao što su kancelarije, arhiva, sala za sastanke i muzej soba šumarstva. U zgradi će biti i soba za smještaj gostiju.

 Svi radovi  na izgradnji šumarske kuće u Bosanskom Petrovcu planirani su da se izvrše do kraja tekuće godine, a  ako bi se izgradnja odvijala  bez značajnijih problema i planiranom dinamikom, nova šumarska kuća mogla bi biti stavljena u funkciju već naredne godine.

Zadnja izmjena: 06. 03. 2024.