Penzionerima ogrjev na rate i u narednoj godini

Napisano od strane

U cilju unaprijeđenja poslovne saradnje ŠPD “Unsko-sanske šume” d.o.o Bosanska Krupa sa udruženjima građana penzionera na području Unsko-sanskog kantona, u srijedu 29. novembra ove godine u Bosanskoj Krupi, predstavnici Uprave ŠPD-a održali su sastanak sa predstavnicima svih UGP USK-a.  Razgovaralo se o problematici isporuke ogrjevnog drveta penzionerima kao i zaključivanju ugovora o kupovini ogrjevnog drveta na rate u 2018. godini. Prisutni su mogli iznijeti i svoje primjedbe na eventualne probleme, kao i prijedloge kojima bi se saradnja između ŠPD-a i udruženja penzionera podigla na viši i kvalitetniji nivo. 

Predstavnici UGP USK-a i Uprave ŠPD-a prošle godine zaključili su ugovor o kupovini 13.576,50 m3 ogrjevnog drveta na osam jednakih rata i sa rokom isporuke do 31. oktobra 2017. godine.

Uprkos nepovoljnim vremenskim uvjetima koji su ometali i usporavali proizvodnju drvnih sortimenata, kao i problemima prilikom izbora najpovoljnijeg ponuđača za prevoz ogrjeva, ŠPD “Unsko-sanske šume” d.o.o Bosanska Krupa uspjelo je na vrijeme isporučiti ogrjev penzionerima. U ugovorenom roku isporučeno je  ogrjevno drvo i za potrebe ratnih vojnih invalida i porodica šehida i poginulih boraca u ukupnom iznosu od 2.294,60 m3. Predstavnici ŠPD “Unsko-sanske šume” d.o.o Bosanska Krupa i UG Penzionera sa područja USK-a dogovorili su i isporuku ogrjeva ovim udruženjima za 2018. godinu na osam jednakih rata. Spiskovi sa količinama ogrjevnog drveta moraće biti ažurirani tokom januara 2018. godine, nakon čega će se pristupiti potpisivanju ugovora.    

Zadnja izmjena: 06. 03. 2024.