Pješačka staza za ljubitelje prirode

Napisano od strane

Pješačka staza za ljubitelje prirode Zaposlenici Podružnice „Šumarija“ Ključ zajedno sa svojim upravnikom mr. Emsudom Selmanom, poznati su po svojim zalaganjima kako bi ovu podružnicu po mnogo čemu učinili prepoznatljivom i specifičnom. Jedan od posljednjih primjera njihovog marljivog rada je izgradnja i uređenje pješačke staze Lanište – Kolibe, koja od početka oktobra ove godine služi svojoj namjeni. Pješačka staza u dužini od 4 200 metra namijenjena je isključivo za rekreativne i edukativne svrhe.
Zaposlenici Podružnice „Šumarija“ Ključ zajedno sa svojim upravnikom mr. Emsudom Selmanom, poznati su po svojim zalaganjima kako bi ovu podružnicu po mnogo čemu učinili prepoznatljivom i specifičnom. Jedan od posljednjih primjera njihovog marljivog rada je izgradnja i uređenje pješačke staze Lanište – Kolibe, koja od početka oktobra ove godine služi svojoj namjeni. Pješačka staza u dužini od 4 200 metra namijenjena je isključivo za rekreativne i edukativne svrhe. Urađena je po evropskim planinarskim standardima, sa međunarodnim oznakama i obilježjima te mjestima za predah i odmor. Specifičnost ovog objekta je vidikovac Samar sa drvenom osmatračnicom koja se nalazi na 786 metara nadmorske visine. Sa drvene osmatračnice koja je nastala kao djelo vrijednih ruku zaposlenika ključke šumarije, pruža se izvanredan pogled na Bravsko polje i okolinu što će malo koga ostaviti ravnodušnim.

Ukratko, za sve ljubitelje šume, čistog zraka, tišine i dugih šetnji, pješačka staza Lanište – Kolibe je pravo mjesto. Malo gdje, čovjek može tako odmoriti svoje misli, oči i uši i tako osjetiti i doživiti prirodu sa svim njenim čarima. Zato, ako volite prirodu ne trošite uzaludno svoje slobodno vrijeme i požurite u šetnju na Lanište gdje su se ključki šumari potrudili da vam bude ugodno i lijepo

Zadnja izmjena: 06. 03. 2024.