U penziju ispraćeni Rasim Nadarević i Alija Salkić

Napisano od strane

Početkom juna 2020. godine, radnici ŠPD “Unsko-sanske šume” d.o.o Bosanska Krupa, krenuli su sa obavljanjem svojih radnih aktivnosti bez dvojice radnih kolega, Rasima Nadarevića i Alije Salkića, koje su posljednjih dana ispratili u zaslužene penzije.

Krajem maja, u penziju je ispraćen Nadarević Rasim,  kojeg su skoro svi zaposlenici u preduzeću znali uglavnom po njegovom nadimku Gero. Rasim je rođen 25.04.1955. godine u Bihaću. Po završetku srednje škole i odsluženju vojnog roka, zaposlio se 29. marta 1976. godine u državnom preduzeću „Jugoslovenske željeznice“ u Bihaću gdje je radio kao vozač u „Željezničkom autosaobraćaju“. U ŠPD “Unsko-sanske šume” d.o.o Bosanska Krupa zaposlio se 25.03.2002. godine gdje je, sve do svog penzionisanja, radio kao kvalifikovani vozač, uglavnom pri Direkciji Društva. Vozač Gero bio je veselog duha, te veoma odgovoran i vrijedan  po čemu će biti zapamćen od svojih kolega. Penzionerske dane, kako je i sam rekao,  provodiće u krugu porodice, posebno unučadi koji su  njegovo najdraže društvo.

 

Pored Rasima Nadarevića, 12. juna ove godine u penziju je ispraćen i Alija Salkić, rukovodilac Službe za zaštitu zaposlenika, imovine i PPZ. Salkić Alija rođen je 11.06.1955. godine u Velikom Badiću kod Bosanske Krupe. Nakon završene srednje škole u Bosanskoj Krupi, školovanje je nastavio na višoj tehničkoj školi „Moša Pijade“ u Zagrebu gdje je 1983. godine stakao stručno zvanje „inženjer sigurnosti pri radu“. Svoj prvi radni odnos Alija je zasnovao 1973. godine u RO „Una“ Bosanska Krupa, gdje je radio sve do izbijanja Agresije na Bihaćki okrug aprila 1992. godine. Radni odnos u ŠPD “Unsko-sanske šume” d.o.o Bosanska Krupa zasnovao je 11.09.2000. godine, gdje je ostao do svoga penzionisanja. Radio je poslove referenta za zaštitu na radu i protupožarnu zaštitu, a potom i rukovodioca Službe za zaštitu zaposlenika, imovine i protupožarnu zaštitu ŠPD-a. Alija je u obavljanju svojih dužnosti bio predan i dosljedan principima svoje struke. Penzionerske dane, kako i sam kaže, provodiće u društvu porodice, posebno unučadi kao i u njegovanju i održavanju voćnjaka i bašče čiji je uvijek bio ljubitelj.

Nakon nekoliko desetljeća ranog ustajanja a zatim cjelodnevnog rada, naši penzioneri napokon su dočekali da se jutrom bude neopterećeni mislima o radnim obavezama, koje su ih svih ovih godina čekale. Našem Rasimu i Aliji želimo  puno zdravlja, sreće i rahatluka u penzionerskim danima koji ih čekaju. Sretno! 

 Jasmin Grošić

Zadnja izmjena: 06. 03. 2024.