U zasluŠ¾ene mirovine ispraćeni zaposlenici Refik Selimagić i RedŠ¾o Ramić

Napisano od strane

U petak 04. juna 2021. godine, u zaslužene mirovine ispraćena su dvojica dugogodišnjih zaposlenika Pogona gospodarenja za općinu Bosanska Krupa: Refik Selimagić zvani Keks i Redžo Ramić. 


Refik Selimagić svoj cijeli radni vijek proveo je radeći u šumarstvu. Rođen je 1956. godine u Bosanskoj Krupi, a neposredno po završetku srednje šumarsko-tehničke škole 1976. godine, zaposlio se u preduzeću ŠIP „Una“ u Bosanskoj Krupi, gdje je radio sve do izbijanja Agresije na Bosnu i Hercegovinu.  U martu 1996. godine, zaposlio se u ŠG „Risovac“ koje je kasnije ušlo u sastav ŠPD “Unsko-sanske šume” d.o.o Bosanska Krupa. U ovom preduzeću radio je poslove otpremača i primača drvnih sortimenata, tehničkog kontrolora i poslovođe uzgoja.

Redžo Ramić je također dugogodišnji radnik ŠPD “Unsko-sanske šume” d.o.o Bosanska Krupa. Rođen je 1959. godine u Velikom Badiću kod Bosanske Krupe gdje je završio osnovnu školu. Prvo zaposlenje našao je 1976. godine u GP „Krajinaputevi“ Bihać. Jedno vrijeme radio je u GP „Podgrmeč“ Bosanska Krupa a zatim se zaposlio u Sloveniji gdje je radio narednih 15 godina. Po okončanju rata, 1996. godine, zaposlio se u ŠG „Risovac“ koje je kasnije ušlo u sastav ŠPD “Unsko-sanske šume” d.o.o Bosanska Krupa.  U Unsko-sanskim šumama radio je poslove sjekača i uzgojnog radnika.

Kroz svoj zaista dugi radni vijek, naši zaposlenici Refik i Redžo su hiljade puta poranili na posao i hiljade puta umorni se vratili svojim kućama. Njihovi penzinerski dani, zato im dođu kao poseban dar i satisfakcija za dugogodišnji rad. Svih ovih godina razmišljali su o penziji i planirali su kako da provedu penzionerske dana. Naš kolega Refik Selimagić tako nam je otkrio svoju želju da penziju provodi u češćem druženju sa unučadima, a naš Redžo izrazio je želju da penzionerske dane provodi u lovu sa prijateljima, kao i u društvu sa porodicom i rodbinom. Njihovim željama se i mi pridružujemo, i pored toga, želimo im dobro zdravlje i puno sreće.     
Jasmin Grošić   

Zadnja izmjena: 06. 03. 2024.