Zajedničkom akcijom uklanjanja smeća, šumari i mještani obiljeŠ¾ili Svjetski dan šuma

Napisano od strane

Zaposlenici Podružnice “Šumarija”  Cazin i mještani bužimske Mjesne zajednice „Radoč“, svojim djelima pokazali su, da za razliku od mnogih građana, zaista vole i čuvaju prirodu. Kako zbog loših vremenskih prilika nisu mogli pravovremeno obilježiti Svjetski dan šuma, naši vrijedni šumari i mještani Radoča 25. i 26. marta ove godine, organizovali su opsežnu akciju uklanjanja smeća u šumama kojoj prilikom su prikupili više desetina vreća različitog otpada. 

Veći dio smeća prikupljen je pored putne komunikacije Radoč – Makarovača u odjelima 42 i 44, kao i na putnoj komunikaciji Vrelo Svetinje – Jelovski potok u odjelima 37, 41 i 50 Gospodarske jedinice Baštra – Ćorkovača. Pored zaposlenika Podružnica “Šumarija”  Cazin i mještana Radoča, podršku ovoj akciji dalo je i Javno komunalno preduzeće „KOMB“ d.o.o Bužim, koje je prikupljeno smeće odvezlo na deponiju.

 
Kako bi omogućili pristup vozilu Komunalnog preduzeće, mještani su angažovali traktor koji je izvršio prevoz otpada do tvrdog kamionskog puta.
 
J.G

Zadnja izmjena: 06. 03. 2024.