Akcija pošumljavanja sa volonterima pokreta Let's do it

Napisano od strane

Zaposlenici Podružnice “Šumarija” Bosanski Petrovac u saradnji sa volonterskim pokretom Let's do it – očistimo zemlju za jedan dan organizovali su u subotu 24.10.2015. godine pošumljavanje goleti u rejonu Gorinčana kod Bosanskog Petrovaca. Pored zaposlenika Podružnice Šumarija Bosanski Petrovac, akciji je prisustvovalo dvadeset bosanskopetrovačkih volontera mlađeg uzrasta. Ovom prilikom zasađeno je nekoliko stotina sadnica bijelog bora. 

“Let's Do It”  projekat u Bosni i Hercegovini je počeo 2012. godine i do sada je u volonterskim akcijama čišćenja ilegalnih deponija otpada i sadnje drveća učestvovalo151 745 volontera, koji su očistili oko 12 500 tona otpada i zasadili 314 886 sadnica raznih vrsta drveća. Kako ističu organizatori, volonterske akcije „Let's Do It – očistimo zemlju za 1 dan“ i „Let's Do It – milion sadnica za 1 dan“ su do sada organizovane u 113 općina i cilj nam je projektom obuhvatiti sve općine u Bosni i Hercegovini. 
“Let's Do It“ u Bosni i Hercegovini je dio svjetskog pokreta „Let's do it World“ u kojem učestvuje 112 zemalja i u kome je do sada uzelo učešće više od 11.000.000 volontera. Zvanični organizatori „Let's Do It“ volonterskih akcija u našoj zemlji su Udruženje građana “Ruke” iz Sarajeva i Udruženje građana „Mozaik prijateljstva“ iz Banja Luke.
Danas je Let's Do It pokretačka snaga pozitivnih društvenih promjena u Bosni i Hercegovini. Svojim radom želimo da građanima vratimo nadu u bolje sutra i vjeru da ova zemlja može biti bolje i ljepše mjesto za život. Želimo da naša zemlja u svijetu bude poznata kao zemlja čistih rijeka i planina, kao zemlja gostoprimstva i dobrih ljudi, kao zemlja u kojoj svako može da živi od svog rada, kao zemlja u kojoj ljudi različitih religija i nacija svoje razlike smatraju bogatstvom i kao zemlja u kojoj se svi nesporazumi rješavaju u ljubavi i miru, istakli su organizatori Projekta “Let's do it”.

Zadnja izmjena: 06. 03. 2024.