Akcijom pošumljavanja obilježen Dan planete Zemlje

Napisano od strane

Akcijom pošumljavanja obilježen Dan planete ZemljeDan planete Zemlje obilježava se 22. aprila svake godine diljem svijeta. Ujedinjene nacije su ovaj dan posvetile borbi protiv ugrožavanja životne sredine. Nizom događaja povodom ovoga datuma želi se djelovati na kreativnu promjenu ekološke svijesti na svim nivoima, te skrenuti pozornost čitave svjetske javnosti na opasnost koja prijeti životu na zemlji. Među brojnim organizacijama i udruženjima koji su obilježile ovaj značajan ekološki praznik našlo se i Šumsko-privredno društvo „Unsko-sanske šume“ d.o.o. Bosanska Krupa, koje je akcijom pošumljavanja htjelo da skrene pažnju na značaj očuvanja šuma kao jedne od najbitnijih karika u lancu zdrave životne sredine.
Dan planete Zemlje obilježava se 22. aprila svake godine diljem svijeta. Ujedinjene nacije su ovaj dan posvetile borbi protiv ugrožavanja životne sredine. Nizom događaja povodom ovoga datuma želi se djelovati na kreativnu promjenu ekološke svijesti na svim nivoima, te skrenuti pozornost čitave svjetske javnosti na opasnost koja prijeti životu na zemlji.

Među brojnim organizacijama i udruženjima koji su obilježile ovaj značajan ekološki praznik našlo se i Šumsko-privredno društvo „Unsko-sanske šume“ d.o.o. Bosanska Krupa, koje je akcijom pošumljavanja htjelo da skrene pažnju na značaj očuvanja šuma kao jedne od najbitnijih karika u lancu zdrave životne sredine. Akciju pošumljavanja povodom Dana planete Zemlje izveli su zaposlenici Podružnice „Šumarija“ Bosanski Petrovac u odjelu 209 Gospodarske jedinice „Grmeč – Bos. Petrovac“ gdje je zasađeno oko 5 000 sadnica crnog bora. Akcija je realizovana uz normalno odvijanje procesa proizvodnje, a pod stručnim nadzorom Fadila Šehića- upravnika ove Podružnice.

Zadnja izmjena: 06. 03. 2024.