Apel građanima

Napisano od strane

Apel građanima Poštovani građani,

Svima nam je dobro poznato da toplo i suho vrijeme, kakvo je zabilježeno ovoga ljeta, sa sobom nosi i rizik od izbijanja šumskih i drugih požara. ŠPD „Unsko-sanske šume“ d.o.o. Bosanska Krupa često trpi štete izazvane požarima koje godišnje dosežu približno milionski iznos. Primjera radi, samo u jednom požaru koji je registrovan 3. marta ove godine u okolini Bosanske Krupe, pričinjena je šteta koja je procijenjena na preko 270.000 KM
Poštovani građani,
Svima nam je dobro poznato da toplo i suho vrijeme, kakvo je zabilježeno ovoga ljeta, sa sobom nosi i rizik od izbijanja šumskih i drugih požara. ŠPD „Unsko-sanske šume“ d.o.o. Bosanska Krupa često trpi štete izazvane požarima koje godišnje dosežu približno milionski iznos. Primjera radi, samo u jednom požaru koji je registrovan 3. marta ove godine u okolini Bosanske Krupe, pričinjena je šteta koja je procijenjena na preko 270.000 KM.

Ovom prilikom pozivamo sve građane da se suzdrže od bilo kakvog paljenja vatri posebno na mjestima gdje postoji rizik da će se vatra proširiti. Čuvajmo naše šume jer one su nešto najljepše i najvrijednije što imamo.

Imajmo stalno na umu da jedno stablo raste prosječan ljudski vijek, te da se šume podižu generacijama. Zato ne dozvolimo da nestanu u jednom trenu!

Zadnja izmjena: 06. 03. 2024.