Grupa zaposlenika ŠPD-a učestvovala na Maršu mira

Napisano od strane

Grupa zaposlenika ŠPD-a učestvovala na Maršu miraU sklopu obilježavanja 13. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice, i ove godine organizovan je Marš mira “Put slobode” kome se odazvalo oko 2.500 učesnika među kojima i veći broj domaćih i stranih novinara. Među učesnicima marša, ove godine, našla se i grupa od osam zaposlenika ŠPD “Unsko-sanske šume” d.o.o. Bosanska Krupa iz Podružnice “Šumarija” Sanski Most, koji su na ovaj način iskazali svoju solidarnost sa napaćenim Srebreničanima.
U sklopu obilježavanja 13. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice, i ove godine organizovan je Marš mira “Put slobode” kome se odazvalo oko 2.500 učesnika među kojima i veći broj domaćih i stranih novinara. Među učesnicima marša, ove godine, našla se i grupa od osam zaposlenika ŠPD “Unsko-sanske šume” d.o.o. Bosanska Krupa iz Podružnice “Šumarija” Sanski Most, koji su na ovaj način iskazali svoju solidarnost sa napaćenim Srebreničanima.

Put od Nezuka kod Sapne pa do Potočara, dug oko 140 kilometara, učesnici su prešli za tri dana, od 8 – 10 jula 2008. godine. Ovim istim putem, kretali su se Bošnjaci Srebrenice u suprotnom pravcu, probijajući se prema teritoriji pod kontrolom Armije RBiH, nakon pada enklave u julu 1995. godine. Na ovom putu, učesnici marša posjetili su nekoliko stratišta i masovnih grobnica, uz održavanje časova historije. Nakon iscrpnog i napornog pješačenja, učesnici marša, prisustvovali su komemoraciji i dzenazi za 308 Srebreničana, žrtava genocida pobijenih u krvavom piru vojske RS-e u julu 1995. godine.

Zadnja izmjena: 06. 03. 2024.