Obilne padavine usporile proces proizvodnje – zaostatke sustići u narednom periodu

Napisano od strane

U Bosanskoj Krupi u petak 21. juna 2019. godine održana je četvrta sjednica Stručnog kolegija ŠPD “Unsko-sanske šume” d.o.o Bosanska Krupa. Raspravljalo se o realizaciji prethodno denesenih zaključaka kolegija, dok se većina sjednice odnosila na razmatranje Izvještaja proizvodnje za maj i period januar-maj 2019. godine.  Nakon što su detaljno razmotrene tačke dnevnog reda, u cilju što efikasnijeg rada i poslovanja ŠPD “Unsko-sanske šume” d.o.o Bosanska Krupa, doneseno je i nekoliko zaključaka.  Tako je zbog evidentnog podbačaja u izvršenju proizvodnje koje je nastalo kao posljedica loših vremenskih uvjeta, upravnicima podružnica/Pogona data je obaveza da poduzmu sve neophodne mjere i aktivnosti kako bi sustigli zaostatke u proizvodnji po usvojenim dinamikama.

Kako je u posljednje vrijeme primjetno da neki izvođači radova angažovani u ŠPD “Unsko-sanske šume” d.o.o Bosanska Krupa na poslovima vršenja usluga sječe, izvoza i iznosa šumskih drvnih sortimenata, ne izvršavaju korektno i pravovremeno svoje ugovorene obaveze, Službi za komercijalne poslove ŠPD-a naloženo je  da zajedno sa upravnicima podružnica/Pogona usaglase nove rokove za izradu aneksa ugovora tamo gdje postoji opravdanost, a gdje ne postoji, da se kupac obavijesti da gubi pravo na uplaćenu kauciju te da će način završetka preostale količine u  odjelu odrediti upravnik podružnice/Pogona.

 S obzirom da je zbog prekomjernih padavina došlo do kašnjenja zasijavanja šumskog sjemena u Podružnici „Rasadnik“ Cazin, kao i slabog rasta i razvoja sadnica, prisutnima je skrenuta pažnja da je moguće očekivati da sadnice proizvedene na rasadniku možda ne budu kvalitetom i kvantitetom odgovarale potrebama jesenjeg pošumljavanja. Iz tog razloga,  upravnicima podružnica /Pogona data je obaveza da Podružnici “Rasadnik” Cazin dostave potrebe za sadnim materijalom, kako bi se isti obezbijedio za planirano jesenje pošumljavanje.

Zadnja izmjena: 06. 03. 2024.