Održana sjednica Predsjedništva Udruženja šumarskih inžinjera i tehničara USK-a

Napisano od strane

Održana sjednica Predsjedništva Udruženja šumarskih inžinjera i tehničara USK-a Predsjedništvo Udruženja šumarskih inžinjera i tehničara Unsko-sanskog kantona „Grmeč“ Bihać, u starom i novom sazivu, održalo je u petak 19.06. 2009. godine svoju redovnu sjednicu. Raspravljano je o izboru sekretara te primopredaji između novog i starog predsjednika udruženja, s obzirom da je došlo do imenovanja Huseina Kabiljagića, dipl.ing.šumarstva za novog predsjednika Udruženja. Dužnost predsjednika, do ovog momenta, obavljao je Fadil Šehić- dipl.ing. šumarstva.
Predsjedništvo Udruženja šumarskih inžinjera i tehničara Unsko-sanskog kantona „Grmeč“ Bihać, u starom i novom sazivu, održalo je u petak 19.06. 2009. godine svoju redovnu sjednicu. Raspravljano je o izboru sekretara te primopredaji između novog i starog predsjednika udruženja, s obzirom da je došlo do imenovanja Huseina Kabiljagića, dipl.ing.šumarstva za novog predsjednika Udruženja. Dužnost predsjednika, do ovog momenta, obavljao je Fadil Šehić- dipl.ing. šumarstva.

Članovi predsjedništva jednoglasno su podržali izbor Amre Mršić- dipl.ing. šumarstva za sekretara Udruđenja, a potom su donijeli zaključak kojim su obavezali starog i novog predsjednika da u roku od sedam dana izvrše primopredaju dužnosti u prisustvu sekretara Udruženja.

Po okončanju sjednice, članovi Udruženja šumara USK „Grmeč“ upriličili su skromniju svečanost povodom ispraćaja u penziju dugogodišnjeg člana Udruženja Behije Hadžihajdarević- dipl. ing. šumarstva. Punih 40 godina svog života gospođa Hadžihajdarević je posvetila šumarstvu. Radila je na skoro svim poslovima u šumarstvu, a rezultat njenog angažmana kao stručnjaka su stotine hektara pošumljenih površina, hiljade doznačenih stabala te bezbroj stranica raznih izvještaja, planova i stručnih radova. Behija Hadžihajdarević, znatan period provela je i kao političar. Bila je na dužnosti kantonalnog, a nakon toga i federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. Kraj karijere je dočekala na mjestu direktora Kantonalne uprave za šumarstvo.

U prigodnim obraćanjima koje su održali dosadašnji predsjednik Udruženja Fadil Šehić, direktor ŠPD-a Đevad Muslimović te izvršni direktor za oblast šumarstva Husein Kabiljagić, evocirani su neki zanimljivi događaji iz bogate biografije gospođe Hadžihajdarević. Kroz ova obraćanja izrečene su riječi zahvale za sav trud i doprinos koji je gospođa Behija dala, kako bi se unaprijedilo i zaštitilo šumarsvo te afirmisala šumarska struka. Uz želje da slavljenicu još puno godina prati sreća i služi dobro zdravlje, te da njene uspjehe barem donekle nastavi njen sin koji privodi kraju studij šumarstva, uslijedilo je uručenje poklona i cvijeća.

Ne skrivajući emocije, na kraju se obratila i slavljenica koja se zahvalila na ovako srdačnom ispraćaju uz obećanje da će i dalje, na poziv udruženja, učestvovati u aktivnostima koje budu sprovodili njeni članovi.

Zadnja izmjena: 06. 03. 2024.