Posljednji ispraćaj kolege Envera Mušeljića

Napisano od strane

Posljednji ispraćaj kolege Envera MušeljićaU petak 13. juna 2014. godine u Bosanskoj Krupi na mezarju „Tašlije“ pokopan je Enver Mušeljić, dugogodišnji radnik ŠPD “Unsko-sanske šume” d.o.o Bosanska Krupa. Mušeljić je tragično preminuo 11.06.2014. godine u saobraćajnoj nesreći u blizini bosanskokrupskog naselja Drenova Glavica na magistralnom putu M14, kada je izgubivši kontrolu nad autom kojim je upravljao sletio u rijeku Unu. Ogroman broj zaposlenika ŠPD-a, rodbine, prijatelja i sugrađana prisustvovalo je posljednjem ispraćaju, dženazi i ukopu ovog vrijednog šumara.
U petak 13. juna 2014. godine u Bosanskoj Krupi na mezarju „Tašlije“ pokopan je Enver Mušeljić, dugogodišnji radnik ŠPD “Unsko-sanske šume” d.o.o Bosanska Krupa. Mušeljić je tragično preminuo 11.06.2014. godine u saobraćajnoj nesreći u blizini bosanskokrupskog naselja Drenova Glavica na magistralnom putu M14, kada je izgubivši kontrolu nad autom kojim je upravljao sletio u rijeku Unu. Ogroman broj zaposlenika ŠPD-a, rodbine, prijatelja i sugrađana prisustvovalo je posljednjem ispraćaju, dženazi i ukopu ovog vrijednog šumara.

Rahmetli Enver Mušeljić rođen je 03.01.1961. godine u Bosanskoj Krupi. Nakon završene srednje šumarske škole zaposlio se kao čuvar šuma (lugar) 1985. godine u „Šumariji“ Bosanska Krupa koja je tada djelovala u sastavu J.P Risovac. Enver je dužnost lugara obavljao do 2000-te godine kada je raspoređen na poslove i radne zadatke poslovođe uzgoja i zaštite šuma. Na dužnosti poslovođe Enver je ostao do svoje smrti. Ljudi koji su znali Envera zapamtiće ga po njegovoj energičnosti i vedrom raspoloženju. Njegove šale i njegovo kulinarsko umijeće koje je među kolegama i prijateljima rado pokazivao, uveliko će svima nedostajati. Enverova tragična smrt ostavila je pazninu u dušama mnogih, posebno njegove porodice i radnih kolega. Ipak, lijepa sjećanja na njega neće umrijeti i biće prisutna kod onih koji su ga voljeli.

Neka ti je veliki rahmet prijatelju!

Zadnja izmjena: 06. 03. 2024.