Potpisan ugovor o kupovini DI Sanica

Napisano od strane

Potpisan ugovor o kupovini DI SanicaČlanovi uprave ŠPD Unsko-sanske šume i stečajni upravitelj DI Sanica u petak 12. septembra su u Ključu potpisali kupoprodajni ugovor čime je učinjen prvi korak u oživljavanju proizvodnje i otvaranju novih radnih mjesta. Podsjećamo, poduzeće USK šume bilo je najbolji ponuđač u predmetu prodaje DI Sanica, a inicijativu o kupovini ovog poduzeća koji je nekada bio nosilac ekonomskog razvoja Ključa podržala je izvršna i zakonodavna vlast.
Članovi uprave ŠPD Unsko-sanske šume i stečajni upravitelj DI Sanica u petak 12. septembra su u Ključu potpisali kupoprodajni ugovor čime je učinjen prvi korak u oživljavanju proizvodnje i otvaranju novih radnih mjesta. Podsjećamo, poduzeće USK šume bilo je najbolji ponuđač u predmetu prodaje DI Sanica, a inicijativu o kupovini ovog poduzeća koji je nekada bio nosilac ekonomskog razvoja Ključa podržala je izvršna i zakonodavna vlast.

Zajedničkim angažmanom premijera USK Hamdije Lipovače, Vlade i Skupštine kantona, Općine Ključ i menadžmenta ŠPD USK šume ponovno će biti pokrenuta proizvodnja i otvorena nova radna mjesta u DI Sanica. Potvrđeno je to prilikom potpisivanja kupoprodajnog ugovora u Ključu kojem su prisustvovali Hamdija Lipovača, kantonalni premijer ,Nedžad Zakanović, načelnik Općine Ključ, menadžment ŠPD USK šume , stečajni upravitelj DI Sanica, bivši uposlenici preduzeća te povjerioci.

Fadil Šehić, izvršni direktor za oblast šumarstva kazao je da kupovina DI Sanica ima za cilj stvoriti sve pretpostavke da se proces proizvodnje u ovom poduzeću vrati na prijeratni, pa čak i viši nivo.

Prema riječima premijera Lipovače, kupovina DI Sanica trebala bi postati model svih budućih vlasti kako da se isprave privatizacijske greške, pokrene proizvodnja i ljudima vrate radna mjesta.

Zadnja izmjena: 06. 03. 2024.