Svečano otvorena novoizgrađena zgrada PodruŠ¾nice “Š umarija” Bosanski Petrovac

Napisano od strane

U petak 15.12.2017. godine u Bosanskom Petrovcu svečano je otvorena novoizgrađena zgrada  Podružnice “Šumarija” Bosanski Petrovac. ÄŒast da prerežu vrpcu pripala je dvojici zaposlenika ŠPD-a Seimu Hujiću i Smailu Hodžiću, koji ovog mjeseca odlaze u zaslužene penzije.  

Izgradnju ovog objekta finansiralo je ŠPD “Unsko-sanske šume” d.o.o Bosanska Krupa, odnosno  Podružnica “Šumarija” Bosanski Petrovac , koja je za njenu  izgradnju izdvojila oko 300.000 KM, uključujući potrebne infrastrukturne priključke i namještaj. Radovi na izgradnji novog objekta, koji se nalazi u krugu „Šumarije“  otpočeli su polovinom jula 2016. godine, nakon što je pripremljena sva dokumentacija i urađen projekat za izvođenje. 

Posredstvom Komisije za javne nabavke ŠPD-a , za izvođača radova izabrano je preduzeće „Graditelj“ d.o.o Bihać, dok je nadzor vršio Institut za građevinarstvo „IG“ Banja Luka.  Namjena ovog objekta je višestruka, tako da  se u njemu nalaze prostorije za potrebe šumarije kao što su kancelarije, arhiva, sala za sastanke i muzej soba šumarstva. U sklopu zgrade izgrađena je i uređena soba za smještaj gostiju. Svi radovi na izgradnji objekta, uključujući i vanjsko uređenje, završeni su do kraja 2016. godine, dok je u aprilu 2017. godine izvršen i tehnički prijem novoizgrađene zgrade šumarije od strane Komisije za tehnički prijem koju je formirala općina Bosanski Petrovac.

Zadnja izmjena: 06. 03. 2024.