Svečano otvorena obnovljena i dograđena zgrada Direkcije Š PD-a

Napisano od strane

U prisustvu nekoliko desetina zaposlenika Šumsko-privrednog društva Unsko-sanske šume“ d.o.o Bosanska Krupa kao i predstavnika javnog i političkog života Unsko-sanskog kantona, danas je u Bihaću svečano otvorena obnovljena i dograđena zgrada Direkcije ovog Šumsko-privrednog društva. ÄŒast da presječe vrpcu pripala je dvojici bivših zaposlenika Unsko-sanskih šuma Nijazu Jakupoviću i Jusufu Mamukiću koji su ovoga mjeseca otišli u zaslužene penzije. Ovim simboličnim aktom odato je  svojevrsno priznanje ljudima,koji su veći dio svog života ugradili u ovo preduzeće.

Posljednje dvije godine Šumsko-privredno društvo  “Unsko-sanske šume” d.o.o  Bosanska Krupa uveliko je  radilo na projektima obnove i izgradnje šumarskih objekata i infrastrukture. Jedan od tih projekata odnosi se na  nadogradnju trećeg sprata i rekonstrukciju fasade poslovne zgrade ŠPD-a u Bihaću.   Realizacija ovog projekta otpočela je 18. juna 2016.  godine, a za izvođača radova putem javnog oglašavanja, izabrano je preduzeće „Graditelj“ d.o.o Bihać. Nadzor  nad  implementacijom ovog objekta vršio je Institut za građevinarstvo „IG“ iz Banja Luke. Obnovljena poslovna zgrada Direkcije Unsko-sanskih šuma je savremen i moderno opremljen objekat koji će doprinijeti efikasnijem radu ovog preduzeća s obzirom da posjeduje preko 1000 kvadratnih metara korisnog prostora.

Ukupna vrijednost radova na realizaciji projekta nadogradnje i  rekonstrukcije poslovne zgrade ŠPD-a sa namještajem i potrebnim infrastrukturnim prikljčcima iznosi 1.200.000 KM. Zgrada raspolaže sa oko 30  kancelarija i kabineta,a posjeduje i salu za sastanke, kafe kuhinju i mokre čvorove. Cjelokupan objekat je pokriven video nadzorom, klimatizovan i opremljen savremenim sistemom centralnog grijanja a posjeduje i savremenu informacijsko-komuinikacijsku opremu.  

Zadnja izmjena: 06. 03. 2024.