U okviru ovogodišnje Šumarijade i edukativni sadržaji

Napisano od strane

U okviru ovogodišnje Šumarijade i edukativni sadržajiKako bi ovogodišnja Šumarijada, pored takmičarske i zabavne crte, imala i edukativnu dimenziju, na prijedlog Uprave i Stručnog kolegija ŠPD-a, priređena je prezentacija i predavanje za učenike sedmih razreda osnovne škole „Prekounje Ripač“ o temi: „Šume i njihov značaj za čovjeka“. Predavanje i prezentacija održani su u sklopu časa biologije a predavač je bio mr. Sabahudin Solaković, rukovodilac Sektora pripreme proizvodnje, plana, analize i investicija u ŠPD “Unsko-sanske šume” d.o.o Bosanska Krupa .
Kako bi ovogodišnja Šumarijada, pored takmičarske i zabavne crte, imala i edukativnu dimenziju, na prijedlog Uprave i Stručnog kolegija ŠPD-a, priređena je prezentacija i predavanje za učenike sedmih razreda osnovne škole „Prekounje Ripač“ o temi: „Šume i njihov značaj za čovjeka“. Predavanje i prezentacija održani su u sklopu časa biologije a predavač je bio mr. Sabahudin Solaković, rukovodilac Sektora pripreme proizvodnje, plana, analize i investicija u ŠPD “Unsko-sanske šume” d.o.o Bosanska Krupa .

Učenici su pomno pratili predavanje a često su bili zadivljeni novim saznanjima o šumama i njihovom značaju za čovjeka i cjelokupni ekosistem. Predavanje i prezentacija bili su popraćeni pažljivo odabranim fotografijama i video snimcima kako bi se učenicima što potpunije prikazala atmosfera koja vlada u šumama našeg podneblja. Moglo bi se reći da je ova prezentacija za učenike bila koristan i zanimljiv događaj, s obzirom da većina njih nikada nije bila u šumi.

Zadnja izmjena: 06. 03. 2024.