Zaposlenici Podružnice “Šumarija” Bosanski Petrovac na pošumljavanju

Napisano od strane

Zaposlenici Podružnice Kasnu jesen, pored obilja plodova i boja, karakterišu i radovi na pošumljavanju koji su u Unsko-sanskim šumama uveliko otpočeli. Jedan od onih udarnih dana koji će mnogim zaposlenicima ŠPD-a ostati u sjećanju je 10. novembar ove godine. Uprkos lošem vremenu 66 zaposlenika Podružnice «Šumarija» Bosanski Petrovac i Direkcije ŠPD-a tog dana su učestvovali u akciji jesenjeg pošumljavanja.
Kasnu jesen, pored obilja plodova i boja, karakterišu i radovi na pošumljavanju koji su u Unsko-sanskim šumama uveliko otpočeli. Jedan od onih udarnih dana koji će mnogim zaposlenicima ŠPD-a ostati u sjećanju je 10. novembar ove godine. Uprkos lošem vremenu 66 zaposlenika Podružnice «Šumarija» Bosanski Petrovac i Direkcije ŠPD-a tog dana su učestvovali u akciji jesenjeg pošumljavanja.

Obronci Osječenice iznad Bjelaja bili su objekat gdje su vrijedne ruke svih prisutnih tog dana zasadili 5 000 sadnica smrče na površini od 2 hektra. Prvu sadnicu zasadio je upravnik Podružnice «Šumarija» Bosanski Petrovac Fadil Šehić, dipl. inžinjer šumarstva koji je ujedno i pojasnio tehniku sadnje sadnica. Kiša i hladno vrijeme nisu omeli vrijedne zaposlenike lugare, sjekače i administrativne radnike u njihovoj plemenitoj namjeri da iza sebe ostave ljepši krajolik. Za vrijeme pošumljavanja radili su svi, čak i vozači koji su imali svoja zaduženja. U zgradi «Šumarije» ostali su samo najneophodniji zaposlenici, a na terenu oni koji su bili potrebni za odvijanje redovne proizvodnje. Osim što je zasađeno 5000 sadnica, Podružnica «Šumarija» Bosanski Petrovac, taj dan je otpremila i 750 m3 raznih drvnih sortimenata.

Po završetku pošumljavanja, za sve učesnike upriličeno je zajedničko druženje i ručak. Učesnici pošumljavanja obećali su da će se ponovo odazvati ovakvim akcijama i poručili onima koji nisu bili prisutni da su propustili nešto za čim imaju žaliti.

Zadnja izmjena: 06. 03. 2024.