Dodjela EDCL certifikata uposlenim u šumarskim institucijama FBiH

Napisano od strane

Dodjela EDCL certifikata uposlenim u  šumarskim institucijama FBiHU organizaciji Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u četvrtak 27. marta 2008. godine, u konferencijskoj sali Media Centra u Sarajevu upriličena je svečana dodjela EDCL certifikata osoblju šumarskih institucija BiH.
U organizaciji Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u četvrtak 27. marta 2008. godine, u konferencijskoj sali Media Centra u Sarajevu upriličena je svečana dodjela EDCL certifikata osoblju šumarskih institucija BiH. Jedinica za implementaciju projekata u šumarstvu i poljoprivredi (PIU) koja djeluje u sastavu ovog ministarstva, organizovala je obuku za informatičko osposobljavanje osoba uposlenih u šumarskim institucijama FBiH.

U sklopu Projekta razvoja i očuvanja šuma finansiranog sredstvima Svjetske Banke i Vlade Federacije BiH, obučene su 352 osobe iz Federalne Uprave za šumarstvo i sektora šumarstva u okviru Federalnog Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, kantonalnih preduzeća za gospodarenje šumama; kantonalnih uprava za šumarstvo i kantonalnih šumarskih inspekcijskih službi. Obuku je uspješno okončalo i 6 zaposlenika ŠPD „Unsko-sanske šume“ d.o.o Bosanska Krupa kojima su uručeni certifikati, od čega 3 certifikata sa 7 modula i 3 certifikata sa 4 modula. Obuka je doprinijela jačanju institucionalnih i ljudskih kapaciteta u nadležnim šumarskim institucijama u Federaciji BiH u cilju razvoja i održavanja Informacionog sistema za gazdovanje šumama (FMIS).

Zadnja izmjena: 06. 03. 2024.