Kontrola prometa drvnih sortimenata

Napisano od strane

Kontrola prometa drvnih sortimenataAkcija na spriječavanju bespravnih sječa i prometa drvnih sortimenata na području Unsko-sanskog kantona, koja je otpočela još u ponedjeljak 3.oktobra ove godine, okončana je u petak 07.10.2005.godine u 13 sati. Organizatori akcije bili su ŠPD «Unsko-sanske šume», Kantonalni MUP, nadležne inspekcije, Kantonalna šumarska uprava te jedinice EUROR-a i Državne granične službe BiH.
Akcija na spriječavanju bespravnih sječa i prometa drvnih sortimenata na području Unsko-sanskog kantona, koja je otpočela još u ponedjeljak 3.oktobra ove godine, okončana je u petak 07.10.2005.godine u 13 sati. Organizatori akcije bili su ŠPD «Unsko-sanske šume», Kantonalni MUP, nadležne inspekcije, Kantonalna šumarska uprava te jedinice EUROR-a i Državne granične službe BiH.

Kontrola prometa drvnih sortimenata, kao i aktivnosti u spriječavanju bespravnih sječa koje su prethodno precizno isplanirane, sprovođena je u tajnosti u svim općinama Unsko-sanskog Kantona. Zajednički višednevni napor polučio je i znatne rezultate, prvenstvenoo u spriječavanju nelegalnih radnji, a u konkretnom smislu došlo je do izuzimanja određene količine drvnih sortimenata bez potrebne dokumentacije. Protiv počinitelja biće podnešene krivične prijave. Cjelokupna akcija provedena je uz brižni nadzor predstavnika «Unsko-sanskih šuma» koji su zaista uložili veliki trud kod sačinjavanja preciznog plana akcije, obezbijeđenja obučenog i materijalno-tehnički opremljenog ljudstva, učešća u konkretnim operacijama te sačinjavanju izvještaja dežurnih timova nakon izvršene akcije.Vrijedi napomenuti da su svi učesnici pokazali visoku svijest u vršenju dužnosti i ove prilike rukovodstvo i radnici ŠPD «Unsko-sanske šume» d.o.o. Bosanska Krupa izražavaju im svoju zahvalnost. Akcije na spriječavanju nelegalne sječe i prometa drvnih sortimanata provođene su i ranije u više navrata a sa sličnom praksom nastaviće se i u budućnosti, s tim da će prethodno stečena iskustva biti primjenjena kako bi se postigli što bolji uspjesi i rezultati.

Zadnja izmjena: 06. 03. 2024.