ŠPD doniralo kompletnu drvnu građu za obnovu Centra “Duga” u Kulen Vakufu

Napisano od strane

ŠPD doniralo kompletnu drvnu građu za obnovu Centra
Požar koji je u noći 25. februara 2007. godine izbio na zgradi Centra za djecu bez roditeljskog staranja u Kulen Vakufu, uzrokovao je veliku štetu zbog koje je objekat doma privremeno zatvoren. Da bi se oštećena zgrada ponovo stavila u funkciju a smijeh mališana vratio unutar njenih zidova, pobrinuli su se donatori među koje se uvrstilo i šumsko-privredno društvo „Unsko-sanske šume“ d.o.o. Bosanska Krupa doniravši 17,5 kubnih metara rezane drvne građe.
Požar koji je u noći 25. februara 2007. godine izbio na zgradi Centra za djecu bez roditeljskog staranja u Kulen Vakufu, uzrokovao je veliku štetu zbog koje je objekat doma privremeno zatvoren. Da bi se oštećena zgrada ponovo stavila u funkciju a smijeh mališana vratio unutar njenih zidova, pobrinuli su se donatori među koje se uvrstilo i šumsko-privredno društvo „Unsko-sanske šume“ d.o.o. Bosanska Krupa doniravši 17,5 kubnih metara rezane drvne građe. Donacija je uručena u četvrtak 17.maja ove godine predstavnicima Centra „Duga“ u Kulen Vakufu.
Rekonstrukcija zgrade Centra za djecu bez roditeljskog staranja otpočela je 15. maja ove godine, a završetak radova predviđen je u septembru kada će objekat početi ponovo da služi svojoj svrsi. Do tada dvadeset i jedan štićenik Centra „Duga“, biće smješteni u iznajmljenoj kući u Kulen Vakufu.

Zadnja izmjena: 06. 03. 2024.