Pravovremeno i u potpunosti realizovana isporuka ogrjeva kupcima

Napisano od strane

Šumsko privredno društvo “Unsko-sanske šume” d.o.o Bosanska Krupa, je na vrijeme i u  potpunosti realizovalo ugovore o isporuci ogrjevnog drveta udruženjima penzionera, boračkim organizacijama, školama i domovima zdravlja Unsko-sanskog kantona. Pesimistična predviđanja kupaca i medijska halabuka o isporuci ogrjeva, koja je bila prisutna posljednja dva mjeseca,  pokazala se potpuno suvišnom i neopravdanom. 

U realizaciji ugovorenih obaveza Unsko-sanske šume nailazile su na brojne probleme koji su otežavali rad u ovom preduzeću. 

Najveći problem predstavljala je nemogućnost pravovremenog  izbora prevoznika ogrjevnog drvata, s obzirom da su neki prevoznici koji su se javljali na tender i po dva puta ulagali žalbe čime su uzrokovali problem oko izbora prevoznika. Drugi problem predstavljali su izrazito nepovoljni  vremenski uslovi, koji su u posljednje vrijeme onemogućavali izvođenje terenskih radova u šumarstvu. Uprkos ovakvim problemima, zahvaljujući dobroj organizaciji rada i nesebičnim zalaganjem svih zaposlenih, ŠPD je uspjelo u potpunosti ispoštovati potpisane ugovore o kupoprodaji ogrjevnog drveta. Ugovorene količine ogrjeva isporučene su prije 31. oktobra 2015. godine.

ŠPD “Unsko-sanske šume” d.o.o Bosanska Krupa je tokom februara 2015. godine potpisalo ugovore o isporuci ogrjevnog drveta za udruženja penzionera, boračke organizacije, škole i domove zdravlja u Unsko-sanskom kantonu u ukupnoj količini od oko 25.000 m3. Od ovog iznosa  za penzionere i boračke organizacije predviđena je količina 23.472 m3, za osnovne i srednje škole 1230 m3 i za domove zdravlja 367 m3. Rok za isporuku dogovoren je do 31.oktobra ove godine, a za udruženja penzionera USK-a data je mogućnost otplate ogjevnog drveta na osam jednakih mjesečnih rata. 

Zadnja izmjena: 06. 03. 2024.