Provjera znanja zaposlenika ŠPD iz oblasti zaštite od požara

Napisano od strane

Provjera znanja zaposlenika ŠPD iz oblasti zaštite od požaraOd 29.avgusta ove godine, za sve zaposlenike Šumsko-privrednog društva “Unsko-sanske šume” d.o.o Bosanska Krupa, u toku je provjera znanja iz zaštite od požara. Ovakve provjere vrši komisija sačinjena od stručnih lica Šumsko-privrednog društva, u skladu sa zakonom, svake godine na nivou preduzeća…
Od 29.avgusta ove godine, za sve zaposlenike Šumsko-privrednog društva “Unsko-sanske šume” d.o.o Bosanska Krupa, u toku je provjera znanja iz zaštite od požara. Ovakve provjere vrši komisija sačinjena od stručnih lica Šumsko-privrednog društva, u skladu sa zakonom, svake godine na nivou preduzeća.

Na sjednici održanoj u utorak 30.08.2005.godine, Nadzorni odbor ŠPD-a donio je Odluku o usvajanju programa obuke i provjere znanja sa test pitanjima za sve zaposlene. Zbog prirode posla u šumarskim preduzećima, gdje više od 70 % uposlenih radno vrijeme provodi na terenu, provjera znanja vrši se u etapama. Izvršenje ovih aktivnosti planirano je u narednih trideset dana , a zaposlenici koji ne zadovolje svojim znanjem podliježu ponovnoj provjeri u roku od petnaest dana. Provjera znanja zaposlenika Šumsko-privrednog društva “Unsko-sanske šume” d.o.o Bosanska Krupa iz oblasti protupožarne zaštite, vrši se test pitanjima u kojima je sadržano osnovno poznavanje mjera zaštite od požara, postupci u slučaju njegovog nastanka, te način upotrebe i korištenja opreme i sredstava za gašenje kako šumskih, tako i požara na objektima preduzeća.

Zadnja izmjena: 06. 03. 2024.