Spremno dočekati sezonu šumskih požara

Napisano od strane

Spremno dočekati sezonu šumskih požaraU srijedu 3. aprila 2013. godine, u Bosanskoj Krupi održana je četvrta redovna sjednica Stručnog kolegija ŠPD “Unsko-sanske šume” d.o.o Bosanska Krupa. Govorilo se, između ostalog, o realizaciji prethodno donesenih zaključaka, kao i o Izvještaju o izvršenju proizvodnje za mart i period januar-mart 2013. godine. Nakon što su detaljno razmotrene sve tačke dnevnog reda, doneseno je više zaključaka. Tako su zaduženi izvršni direktori za oblast šumarstva i oblast ekonomije, da u što skorije vrijeme, sa upravnicima podružnica/Pogona održe sastanak na kojem bi analizirali mjesečne knjige satnica kao i troškove ostvarene u podružnicama tokom 2012. godine.
U srijedu 3. aprila 2013. godine, u Bosanskoj Krupi održana je četvrta redovna sjednica Stručnog kolegija ŠPD “Unsko-sanske šume” d.o.o Bosanska Krupa. Govorilo se, između ostalog, o realizaciji prethodno donesenih zaključaka, kao i o Izvještaju o izvršenju proizvodnje za mart i period januar-mart 2013. godine. Nakon što su detaljno razmotrene sve tačke dnevnog reda, doneseno je više zaključaka. Tako su zaduženi izvršni direktori za oblast šumarstva i oblast ekonomije, da u što skorije vrijeme, sa upravnicima podružnica/Pogona održe sastanak na kojem bi analizirali mjesečne knjige satnica kao i troškove ostvarene u podružnicama tokom 2012. godine.

Kako je na sjednici Stručnog kolegija konstatovan zaostatak u proizvodnji šumskih drvnih sortimenata koji je nastao kao posljedica nepovoljnih vremenskih uslova, upravnici podružnica zaduženi su da polovinu zaostataka u proizvodnji sustignu tokom mjeseca aprila 2013. godine, a preostalu polovinu zaostataka do 31. maja tekuće godine. U cilju da se na vrijeme realizuju šumsko-uzgojni radovi, Stručni kolegij ŠPD “Unsko-sanske šume” d.o.o Bosanska Krupa dao je saglasnost da se pomoćni radnici raspoređeni u Sektoru pripreme i Sektoru uređivanja šuma mogu, uz saglasnost rukovodilaca pomenutih sektora, angažovati na pošumljavanjima u narednom periodu. Donesen je i zaključak kojim je Rukovodilac Sektora pripreme proizvodnje zadužen da u roku od tri dana dostavi izvještaj o doznačenim odjelima po podružnicama iz Plana za 2013. godinu kao i Plan doznake za 2013. godinu.

Kako bi se spremno dočekala sezona šumskih požara i preventivno djelovalo na njihovom suzbijanju, Sektoru za ekologiju i zaštitne šume naloženo je da akcent u daljem radu stave na izradu osmatračnica požara. Upravnici podružnica/Pogona u obavezi su da po preuzimanju osmatračnica požara od strane Sektora za ekologiju i zaštitne šume , u što kraćem roku, iste postave na dogovorene lokacije i stave u funkciju. Rukovodilac Odjeljenja interne kontrole zadužen je da izvrši provjeru spremnosti Timova za gašenje požara, kao i njihovu materijalno tehničku opremljenost.

S obzirom da je najavljeno i skoro stavljanje u funkciju nove web stranice Preduzeća, rukovodilac Sektora informatičkih poslova zadužen je da razmotri mogućnost slanja anoniomnih poruka (prijava, primjedbi, sugestija i prijedloga) od strane građana putem nove web stranice ŠPD-a ili e-mail adrese. Ovim putem, suzbila bi se uveliko korupcija unutar ŠPD-a, što je i jedan od ciljeva menadžementa ŠPD “Unsko-sanske šume” d.o.o Bosanska Krupa. Također, jedan od zaključaka Stručnog kolegija bio je da se obavežu upravnici podružnica/Pogona da do ponedjeljka 08.04.2013. godine upute predlagaču prijedloge izmjena i dopuna Procedura prodaje proizvoda u maloprodaji ŠPD-a.

Zadnja izmjena: 06. 03. 2024.