Uklonjeno 200 kubika smeća u šumama

Napisano od strane

Početkom aprila ove godine ŠPD “Unsko-sanske šume” d.o.o Bosanska Krupa krenulo je u realizaciju projekta uklanjanja divljih deponija smeća iz šuma kojeg finansira Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša USK-a.  Na realizaciji projekta angažovani su zaposlenici Sektora za ekologiju i zaštitne šume i Podružnica “Građenje, mehanizacija i održavanje” Bosanski Petrovac .  

Projekat uklanjanja divljih deponija smeća u šumama bit će realizovan u tri faze i kako saznajemo od rukovodioca Sektora za ekologiju i zaštitne šume  Ahmeta Mahića, već u prvoj fazi prikupljeno je oko 200 m3 različitog otpada. „Prikupljenje otpada i uklanjanje divljih deponija  provedeno je u svim podružnicama ŠPD-a. Neke od deponija sanirali smo i po nekoliko puta, ali zbog nesavjesnog odnosa pojedinih građana i nezainteresiranosti  nadležnih institucija da se problem smeća riješi efikasno i dugoročno, divlje deponije ponovo se pojavljuju“ pojašnjava Mahić

U preostale dvije faze realizacije ovog projekta radiće se na uklanjanju smeća na teže pristupačnim lokacijama u svim općinama Unsko-sanskog kantona. 

Na fotografijama šuma prije i nakon uklanjanja smeća

Zadnja izmjena: 06. 03. 2024.