Završen Seminar o razvoju informacije

Napisano od strane

Završen Seminar o razvoju informacije U petak 20.oktobra ove godine, u prostorijama hotela Monument u Mrakovici, završen je trodnevni Seminar o razvoju informacije kojeg je organizovalo Odjeljenje za informativne operacije pri glavnom štabu Multinacionalne operativne grupe sjevero-zapad.
U petak 20.oktobra ove godine, u prostorijama hotela Monument u Mrakovici,općina Prijedor, završen je trodnevni Seminar o razvoju informacije kojeg je organizovalo Odjeljenje za informativne operacije pri glavnom štabu Multinacionalne operativne grupe sjevero-zapad.

Na ovom edukativnom seminaru na kojem su učešće uzeti i predstavnici ŠPD «Unsko-sanske šume» d.o.o. Bosanska Krupa , prisustvovali su predstavnici ostalih šumsko-privrednih društava iz BiH, entitetskih i kantonalnih ministarstava poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva, kantonalnih uprava za šumarstvo te šumarskih inspekcija.
Seminar je imao za cilj da kvalitetno obuči učesnike o planiraju, pripremi i sprovođenju informativnih kampanja, odnosno, kako što uspješnije uticati na identifikovanu ciljnu grupu. Obuka je također, obuhvatila medijske operacije, obavještenja za štampu i saradnju sa medijima.

Predmetni seminar bio je usmjeren na problem bespravne sječe šuma u Bosni i Hercegovini a bilo je riječi i o problemu nelegalnog transporta drvnih sortimenata, spriječavanju šumskih požara te promociji ekološkog turizma. Učesnici seminara bili su raspoređeni u radne grupe gdje su zajednički radili na zadanim projektima. Nakon prezentacije grupnih radova, učesnicima seminara uručeni su certifikati za uspješno savladan seminar o pripremi i vođenju informativnih kampanja.

Zadnja izmjena: 06. 03. 2024.